CSATLAKOZZON ÖN IS
ÖNKÉNTES PROGRAMJÁVAL
az ARS SACRA Fesztiválhoz
a Nyitott Templomok Napjához
FELHÍVÁS LETÖTLÉSE: ITT és ITT
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: JÚLIUS 15.

Találkozzunk a Karizmák Ünnepén!

2018.05.02.
Főegyházmegyénk hagyományainak megfelelően Pünkösdhétfőn, – május 21-én – kerül megrendezésre Máriaremetén a Karizmák Ünnepe. Alapítványunk munkatársaival együtt, idén is részt vesz az örömteli eseményen, lehetőséget biztosítva a személyes találkozásra, beszélgetésre.
 
Program:
9:00: A plébániák és egyházi intézmények sátraiknál fogadják az érdeklődőket.
 
10:00-tól:
- Négy felkért plébános világi munkatársaival arról az életről beszél, amit övéivel a közösségében él. Ezt a délelőtt folyamán többször is ismétlik.
- Bittsánszky Jánosné egyházmegyei családreferens várja a házaspárokat, ill. a házasközösségek tagjait, hogy együtt gondolják át az előttünk álló év törekvéseit, különös hangsúllyal az Eucharisztiára.
- Egyházmegyei ministránstalálkozó. Ehhez csatlakozik a hivatásgondozó- és ifjúsági referatúra.
- A parkban kicsiknek és nagyobbaknak, fiúknak és lányoknak játék és foglalkozási lehetőségek.
 
13:00: Az egyházmegyei ministránsverseny eredményhirdetése.
 
13:15: Bíboros atya buzdítást mond annak a ministráns csapatnak, akik plébániájuk küldetésében nyáron Rómába utaznak, és részt vesznek az ottani ministráns találkozón. Többnyelvű szóróanyagokkal hírét viszik az előttünk álló készületi programnak, valamint a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. Mindegyikük feladata társaik személye meghívása.
 
13:30: Bíboros atya buzdítást ad a 2020. évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előttünk álló második készületi év megkezdéséhez.
 
14:00: Ünnepi szentmise a szabadtéri oltárnál.
 
15:15: A plébániák missziós küldötteinek konferenciája és tapasztalat megosztása a NEK Általános Titkárság szervezésében (a cserkészház udvarán felállított rendezvénysátorban).
 
Napközben szentségimádás lesz folyamatosan. A helyszíntől nem messze a Nyolc Boldogság Közösség tagjai a nap folyamán többször is az odaérkezőknek tanítást adnak az imáról és a szentségimádásról. A templomban folyamatos lesz a gyóntatás, illetve a missziós vándorkereszt megfelelő helyen lesz felállítva, mint egy stáció.
 
TALÁLKOZZUNK MÁJUS 21-ÉN AZ ARS SACRA SÁTORNÁL!

    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM