CSATLAKOZZON ÖN IS
ÖNKÉNTES PROGRAMJÁVAL
az ARS SACRA Fesztiválhoz
a Nyitott Templomok Napjához
FELHÍVÁS LETÖTLÉSE: ITT és ITT
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: JÚLIUS 15.

Ars Sacra Alapítvány

2007. év Budapest számára a városmisszió éve volt. II. János Pál pápa indítására több európai nagyváros püspöke úgy érezte, hogy új módon kell bemutatnunk hitünk gazdagságát a világnak.
 
Mi, a csak a következő évben, 2008-ban létrehozott Ars Sacra Alapítvány kurátorai – Dragonits Márta, Kolek Ildikó, Toroczkay Ilona – úgy gondoltuk, hogy a művészetek segítségével szólítjuk meg Budapest város különböző vallású, világnézetű lakóit, és megrendezzük az Ars Sacra Fesztivált és a Nyitott Templomok Napját.
Felbuzdulva a lelkes visszajelzéseken, létrehoztuk alapítványunkat, amelynek célja a különböző művészeti ágakon belül felszínre hozni és népszerűsíteni a szakralitást.
 
Ezért minden év szeptember harmadik hétvégéjén, a Kulturális Örökség napjaival egy időben megrendezzük az Ars Sacra Fesztivált (Szakrális Művészetek Hete és Nyitott Templomok Napja).
Kiemelt célunk a kortárs fiatal művészek egymás közötti párbeszédének megindítása, együttműködésük szervezése, számukra pályázatok kiírása, pályaműveik bemutatása, szakrális művészeti és kulturális események szervezése, felkarolása.
 
A Budapestről indult kezdeményezés országossá lett, majd határokon átívelve próbáljuk egyre nagyobb körben hirdetni és erősíteni a valódi értékek: a szép, jó és igaz iránti igényt.
 
5 éves az Ars Sacra Fesztivál (PDF, 1,3 Mb)
 
7 éves az Ars Sacra Fesztivál (PDF, 0,9 Mb)
 
10 éves az Ars Sacra Fesztivál (PDF, 1,5 Mb)
 
Védjegyokirat (PDF, 0,1 Mb)
 
EFFE oklevél (PDF, 0,7 Mb)
 

    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM