ARS SACRA
2024. szeptember 14-22. „Az igazság békét teremt” (Iz 32,17)
Ars Sacra Fesztivál  •  séták  •  hírek  •  média  •  vers  •  kapcsolat huen

Ars Sacra Fesztivál

Az Ars Sacra Fesztivál elérte nagykorúságát!
 
A Magyar Nemzeti Múzeumban 2024. szeptember 13-án az Ünnepélyes Megnyitóval kezdetét veszi a XVIII. Ars Sacra Fesztivál!
 
Hűségesen visszatérő művészeink: Bogányi Gergely most zenész családtagjaival, Klukon Edit és Ránki Dezső kétzongorás műsorával, a Szent Efrém Férfikar Szent Erzsébet és Szent Piroska új színes zenei megemlékezésével, a Gemma Énekegyüttes különleges egyházzenével, a Jazzation Énekegyüttes pörgős és mennybeemelő éneklése mellett most újra találkozhatunk Berecz András mesemondóval és Virágh András Gábor zeneszerzővel, a Szent István Bazilika orgonaművészével. Különleges zenei ősbemutatók, könyvbemutatók, irodalmi estek, szakrális séták várják még az érdeklődőket. A már hagyományos négy Keresztkoncerten az együvé tartozást hangsúlyozó négy ökumenikus program tavaly bemutatkozott fiatal résztvevői egymás felekezetének templomában adnak majd koncertet, itt egy új görögkatolikus kórus, a nyíregyházi Szent Atanáz Kamarakórus is bemutatkozik a Deák téri templomban. A Nyitókoncerten Bogányi Gergely új egyházzenei kompozícióját ősbemutatóként a Szerző adja elő zenész testvéreivel, a Gazdagréti Szent Angyalok templomban. A zárókoncertet a nagyszerű Gemma Énekegyüttes adja a Mátyás templomban. Egy új színfoltot jelent a palettánkon az a magyar fiatalember, aki fiatal korához képest is nagy versenyeken nyert sokfelé a világban, ritka hangszerével, hárfaművészetével.
A Magdolna toronyban a finn származású, hazánkban végzett Maria B. Raunio természetet idéző légies festményeinek kiállítását tekinthetjük meg. A Nyitott Templomok Napja hagyományosan a fesztivál első napja lesz, ahol a hit szemével mutatják be a templomok művészeti értékeit, és ahol hívogatnak közös imára, melyet idei mottónknak megfelelően – a BÉKÉÉRT imádkozunk.
Nagy örömünkre napról napra gyülnek a beküldött programok, események, melyekért hálásak vagyunk! Nyílnak a szívek és a templomajtók, több felekezet is jelentkezett programokkal, és nagy lelkesedéssel várjuk a továbbiakat!
 
Szeretettel várunk Minden Érdeklődőt INGYENES programjainkra!
 
Az Ars Sacra Fesztivál kuratóriuma
Dragonits Márta, Kolek Ildikó, Toroczkay Ilona
 
Online program feltöltésAlapítványLetöltésekBeszámolókFilmArchívumPartnerekAdatvédelem