ARS SACRA
2020. szeptember 12-20. „Minden forrásom belőled fakad!” (Zsolt 87,7)
XIV. Ars Sacra Fesztivál  •  film  •  hírek  •  média  •  vers  •  kapcsolat huen

Íme a IV. Ars Sacra Filmfesztivál nyertesei

Az Ars Sacra Fesztivál keretein belül negyedik alkalommal megrendezésre került filmfesztiválnak idén is a Tabán Artmozi adott otthont 2019. szeptember 15-22. között.

A beérkezett 100, két évnél nem régebbi filmből a négytagú zsűri –
Dér András filmrendező, PPKE Kommunikáció- és Médiatudományi Intézetének adjunktusa, Gelencsér Gábor filmesztéta, filmtörténész, az ELTE BTK MMI Filmtudomány Tanszékének docense, Komlósi Orsolya producer, a Palantír Film Alapítvány igazgatója és Gőbel Ágoston újságíró a Katolikus Rádió filmes magazinjának szerkesztője – negyvenkét alkotást választott a versenyprogramba.

Az egész estés dokumentumfilm kategória győztese az Ott legbelül dal van című film, rendezője Mohi Sándor, a rövid dokumentumfilm kategória nyertese a Hűség című film, rendezője Szekeres Csaba, rövid, fikciós kategóriát Moldovai Katalin Ahogy eddig című filmje kapta.
 
A filmfesztiválon első alkalommal osztottak ki fődíjat a szervezők, a IV. Ars Sacra Filmfesztivál fődíját a zsűri teljes egyetértéssel Zurbó Dorottya A monostor gyermekei című filmjének ítélte.
 
A díjakat Varsányi Ferenc, a Médiatanács szakértője, a Magyar Média Mecenatúra program bírálóbizottsági tagja, filmrendező, forgatókönyvíró, producer, egyetemi oktató adta át.
 
Az idei filmfesztivált több intézmény is megtisztelte azzal, hogy különdíjat ajánlott fel.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma „Elismerő oklevélben részesítette Dobray György filmrendezőt kiemelkedő szakmai tevékenységéért” és a Ketten című film megalkotásáért.
 
A Katolikus Rádió Ördög Kovács Márton Elrejtezett emberség című filmjét jutalmazta.
 
Az Ars Sacra Alapítvány különdíjával Somogyi Viktória A hit kiárusítása című filmjét jutalmazta.
 
Köszönjük a támogatást a Nemzeti Kulturális Alapnak és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak!
 
 

Felhívás a 2020. évi Ars Sacra Fesztiválra

2020-ban újra várjuk a csatlakozókat, immár a XIV. Ars Sacra Fesztiválra és alprogramjaira. Június 15-ig várjuk a történelmi egyházak és a kulturális intézmények jelentkezését olyan programokkal,...

Felhívás Nyitott Templomok Napjára!

Az Ars Sacra Fesztivál első napja a Nyitott Templomok Napja! Magadénak érzed a templomodat? Tárd ki a kapukat! Hívj vendégeket!Szólítsd meg az embereket! Imádkozz a jövő évi Eucharisztikus...
Online program feltöltésAlapítványLetöltésekBeszámolókArchívumPartnerekTámogatókAdatvédelem