Ars Sacra Alapítvány

II. János Pál pápa, Ecclesia in Europa című enciklikájában megújulásra hívta Európa nagyvárosait, hogy új lendülettel, a jelenkor kihívásainak megfelelően mutassuk be hitünk gazdagságát a világnak. Szentatyánk indítására Bécs, Párizs, Lisszabon és Brüsszel főpásztorainak közös elhatározásával, valamint az Emmanuel Közösség támogatásával megfogalmazódott a városmissziók terve. Fővárosunk hamar csatlakozott a kezdeményezéshez, Erdő Péter bíboros úr 2007-re hirdette meg a városmisszió évét Budapesten.
 
Mi – Dragonits Márta, Kolek Ildikó, Toroczkay Ilona – úgy gondoltuk, hogy bekapcsolódva a nagyszabású missziós feladatba, a művészetek segítségével szólítjuk meg Budapest város különböző vallású, világnézetű lakóit, és megrendezzük az Ars Sacra Fesztivált és a Nyitott Templomok Napját. Felbuzdulva a lelkes visszajelzéseken, 2008-ban létrehoztuk az Ars Sacra Alapítványt, amelynek célja a különböző művészeti ágakon belül felszínre hozni és népszerűsíteni a szakralitást. Így 2007 óta minden év szeptember harmadik hetén, a Kulturális Örökség napjaival egy időben megrendezzük az Ars Sacra Fesztivált kísérőrendezvényeivel, a Nyitott Templomok Napjával és 2016 óta az Ars Sacra Filmfesztivállal. A Budapestről indult kezdeményezés országossá lett, majd határokon átívelve próbáljuk egyre nagyobb körben hirdetni és erősíteni a valódi értékek: a szép, jó és igaz iránti igényt.
 

5 éves az Ars Sacra Fesztivál (PDF, 1,3 Mb)
 
7 éves az Ars Sacra Fesztivál (PDF, 0,9 Mb)
 
10 éves az Ars Sacra Fesztivál (PDF, 1,5 Mb)
 
Védjegyokirat (PDF, 0,1 Mb)
 
EFFE oklevél (PDF, 0,7 Mb)
    Impresszum Adatkezelési szabályzat GYIK Site map Ars Sacra © Minden jog fenntartva. development: TYCMO design: SALT COMM
HU EN