ARS SACRA
2021. szeptember 4-12. „Minden forrásom belőled fakad!” (Zsolt 87,7)
XV. Ars Sacra Fesztivál  •  film  •  hírek  •  média  •  vers  •  kapcsolat huen

VI. Ars Sacra Filmfesztivál

2021. szeptember 13-19.
„A vetített filmek értékeket hordoznak vagy éppen az értékek hiányára hívják fel a figyelmet. Az égre és földre szegeződő tekintetek tükrében jelennek meg ezek a filmek nagyon izgalmasan és érdekesen.” nyilatkozta Dér András, a Filmfesztivál zsűrijének elnöke. 2021-ben hatodik alkalommal szervezzük meg az Ars Sacra Filmfesztivált. A benevezett alkotások művészi színvonalon szólnak a hit erejéről, emberi sorsokról, az élet nehézségeiről és örömeiről, az emberi lét sokszínűségéről, vagy amelyek bemutatják a magyarság történelmét, kiemelkedő személyiségeit, kultúráját, a határon túli magyarság sorsát, részben vagy egészben a szakralitás fogalomkörébe tartozó témával foglalkoznak.

Felhívás az VI. Ars Sacra Filmfesztiválon való részvételre

Az Ars Sacra Alapítvány immár hatodik alkalommal várja az alkotók jelentkezését 2018. január 1-je után készült és tavalyi filmfesztiválunkra nem nevezett filmekkel
egész estés dokumentumfilm,
rövid dokumentumfilm,
rövidfilm (animációs, fikciós, kísérleti),
ígéretes pályakezdő kategóriában.
 
Beküldési határidő: 2021.05.31.
Nevezni a www.ars-sacra.hu/filmfesztival-jelentkezes oldalon lehetséges.
 
Filmfesztiválunkra olyan alkotásokat várunk, amelyek részben vagy egészben a szakralitás fogalomkörébe tartozó témákkal foglalkoznak: művészi színvonalon szólnak a hit erejéről, az emberi lét sokszínűségéről, az élet nehézségeiről és örömeiről. Bemutathatják a magyarság történelmét, kiemelkedő személyiségeit, kultúráját, a határon túli magyarság sorsát.
 
A versenyprogramba kerülő filmekről szakmai zsűri dönt, melynek eredményéről 2021. július 31-ig értesítjük nevezőinket.
A zsűri díjazottakat kategóriánként hirdet és pénzjutalomban részesít.

Technikai információk:
A filmet az adatlapon egy tetszőleges videómegosztón keresztül kérjük megtekintés céljából rendelkezésünkre bocsátani. Internetes fájlküldőn keresztül a jelentkezést nem tudjuk elfogadni. Idén rendhagyó módon a vetítéssel egy időben ONLINE is elérhetővé tesszük a filmeket. A nevezett alkotásnak a videómegosztón a filmfesztivál befejezéséig, de legalább július 31-ig elérhetőnek kell lennie. Egy alkotótól kategóriánként 2-2 mű nevezhető. Nevezési díj nincs.
 
Filmfesztiválunkat a Nemzeti Filmintézet támogatja.
 
Online program feltöltésAlapítványLetöltésekBeszámolókArchívumPartnerekTámogatókAdatvédelem