ARS SACRA
2020. szeptember 12-20. „Minden forrásom belőled fakad!” (Zsolt 87,7)
XIV. Ars Sacra Fesztivál  •  film  •  hírek  •  média  •  vers  •  kapcsolat huen

Sajtóanyag 2019

XIII. ARS SACRA FESZTIVÁL 2019. SZEPTEMBER 14-22.
Mottó: „Legyenek mindnyájan egyek.” (Jn 17,21)
 
Minden év szeptember harmadik hetén, a Kulturális Örökség Napjaival egy időben megrendezzük az ország legrangosabb szakrális művészeti ünnepségsorozatát, az Ars Sacra Fesztivált. Szeptember 14. és 22. között határon innen és túl, több mint hatszáz ingyenes programmal, közel 400 helyszínen várjuk az érdeklődőket.
 
Kiállítások, koncertek, színházi és irodalmi előadások, filmvetítések, tematikus séták és több száz lélekemelő program gazdag kínálatával idén is megrendezésre kerül az Ars Sacra Fesztivál.
Ízelítő a teljesség igénye nélkül: Zsoltározó zsiványok, szabadulószoba egy zsinagógában, nyitott műhely egy könyvrestaurátornál, betekintés Mindszenty bíboros cellájába, kreatív istentisztelet, 1000 koncert rekordkísérlete, szellemtörténetek a Piarista Múzeumban. A teljes programkínálat elérhető a hamarosan megújuló weboldalunkon és az országszerte megjelenő Papageno magazin, Ars Sacra különszámában.

Nézzünk a megszentelt falak mögé! A Fesztivál első, Nyitott Templomok Napján kitárjuk a templomok kapuit, megmutatjuk művészi értékeiket, és előadásokra, beszélgetésekre, gyerekprogramokra hívjuk a vendégeket. Kezdeményezésünkhöz ebben az évben közel 200 templom csatlakozott.

A június 30-i határidőre minden eddiginél több, összesen 100 alkotás érkezett be az Ars Sacra Filmfesztivál felhívására, melyet kapcsolódó programként negyedik alkalommal rendezünk meg.
A beérkezett filmek jelentős része művészi színvonalon szól az emberi lét sokszínűségéről, a hit erejéről és az örök értékekről. A négytagú zsűri – Dér András filmrendező, Gelencsér Gábor filmesztéta, Komlósi Orsolya producer, Gőbel Ágoston újságíró – döntése alapján a filmrajongók 42 alkotással ismerkedhetnek meg a Tabán Art Moziban szeptember 15. és 22. között, a 16:00-20:00 óráig tartó ingyenes vetítéseken.

„Legyenek mindnyájan egyek.” (Jn 17,21) Ezzel a szentírási mottónkkal arra hívunk mindenkit, hogy együttes erővel mutassuk fel európai kultúránk szakrális vonatkozásait és készüljünk a 2020-ban Budapesten megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Fesztiválunk egyházi fővédnöke Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, világi fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Az Ars Sacra Alapítvány kuratóriuma Dragonits Márta, Kolek Ildikó és Toroczkay Ilona 2019. szeptember 4-én délelőtt 11 órakor sajtótájékoztatót tart a Boldogasszony Kolostori Kávézóban (1092 Budapest, Ráday u. 36.), ahol meghívott vendégek kíséretében beszámolunk a programokról, megnyitó ünnepségünkről és a hamarosan megújuló honlapunkról is.
 

ARS SACRA ALAPÍTVÁNY
1026 Budapest, Torockó utca 28.
(1) 214 0858
ars-sacra@ars-sacra.hu
www.ars-sacra.hu
 
Online program feltöltésAlapítványLetöltésekBeszámolókArchívumPartnerekTámogatókAdatvédelem